Dragon Site
Minden ami sárkány,minden ami jó!

MENÜ

Sárkánytojások és Fiókák

 

tojdli.gifHosszú hónapok a tojásban...tojdli2.gif

Minden sárkánytojás pontosan 11 hónapig fejlődik majd a 11. hónap végén vagy a 12. hónap elején kikel.A tűz sárkányoknál néha hamarabb történik meg a kikelés hisz a szülők képesek égetni a tojást ezáltal a fejlődést gyorsítani.

Kb. a 4. hónapnál elkezdődik az ugymond teljes fejlődés azaz a végtagok fejlődése,bőr képződése és a tarajok meg karmok kialakulása.

A 7. hónapban már szemei is vannak,orra is fejlődik és hallja a hangokat.

Valójában már a 10. hónapban készen áll a kikelésre de ez nagyrészban belesik a télbe,így ha tavasszal kel ki a ,,plusz" hónap miatt.Ezért is van a tojásrakás április környékén.

 

wf4t.gifTojásból Fióka,fiókából felnőttfioky.gif

Nem minden fióka éli meg a felnőttkórt mint más ma élő állatnál.A fiókák nagyon sebezhetőek nincs mindig velük a szülő ezért csak rejtő színeikben bizhatnak!Ezért van az hogy pl.: ritkák a lila sárkányok hiszen a lila szín nem egy jól bevált rejtőszínként ismert,és így például a Zafír sárkányok nagyon is szívesen fogyasztják őket.

A kikelés után a 4. hónapban menteni tudják a bőrüket de támadni vagy repülni nem képesek.A 12. hónapban azaz egyévesen kinőnek szárnyaik majd egészen 3 éves korukig nől aztán megáll.Viszont teljes méretüket csak a 100-200. életévükben érik el.Viszont azoknál a fajoknál, amelyek csak 100 évet élnek, 70 évnél válnak teljesen felnőtté.

Repülniük legkésőbb 4 éves korukig meg kell tanulniuk, ha annál tovább még mindig nem tudnak repülni örökre a földön ragadnak, és szárnyuk csak egy fölösleges végtag lesz.

 

Menü

Hírek

 • ok
  2011-04-30 21:30:14

   

   

 • Húsvééét!
  2011-04-15 20:03:02

  Vége van a húsvétnak.Kíváncsi vagy nyertél-e valamit?Játtszottál?A Húsvétra fel! c. témában megvannak az eredmények!

  magmadragon.gif

 • VendényKönyv-Ne feledd!
  2011-04-01 19:59:08

  Minden látogató legyen szíves írni a Vendégkönyvbe!

  tawasz.png

 • Frisss!
  2011-03-19 12:38:14

  Bővűlt a Sárkány Tojások és Fiókák téma!

  qest.gif

Szavazás

Milyen lett az oldal???
Nem!Ez nem jó!
Grat!Jó lett!
Asztali nézet